صادقی زریسفی آتوسا، زین الدینی میمند زهرا، حقدوست علی اکبر. تاثیر خدمات دریافتی بر وضعیت سلامت روان، امید به زندگی و حمایت اجتماعی زنان مبتلا به اچ آی وی مراجعه کننده به مرکز ارائه خدمت شهر کرمان. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1396; 1111
() URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-5769-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان
2- عضو هیات علمی گروه علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان ، zeinaddiny@gmail.com
3- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
چکیده: (1467 مشاهده)
مقدمه و اهداف: با توجه به فشار روانی سنگینی که افراد مبتلا به عفونت اچآیوی در جامعه متحمل میشوند که البته در این بین زنان آسیبپذیرتر هستند، لازم است تا ابعاد فشارهای روانی و جنبههای حمایت روانی-اجتماعی از ایشان به خوبی رصدشود. در این راستا، هدف از این پژوهش بررسی وضعیت سلامت روان، امید به زندگی و حمایت اجتماعی در زنان مبتلا به اچ آی وی مراجعه کننده به مرکز ارائه خدمت در شهر کرمان و ارائه الگوی مناسب حمایت اجتماعی به این قشر آسیب پذیر بوده است.
روش کار : این مطالعه از نوع تلفیقی و دارای اجزای کیفی و کمی بود. مطالعه کیفی به شیوه اکتشافی برای شناخت بهتر محیط پژوهش و قسمت کمی به شیوه مقطعی-تحلیلی بر روی زنان مبتلای مراجعه کننده به یکی از مراکز حمایتی شهر کرمان انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات علاوه بر مصاحبه زمینهای، پرسشنامه سلامت عمومی گلدنبرگ (1979) پرسشنامه حمایت اجتماعی ساراسون (1998) و پرسشنامه امید به زندگی میلر(1988) بوده است.
یافته ها: نتایج نشان داد بعد از مراجعه، وضعیت ایشان به شکل قابل ملاحظهای ارتقا یافته به شکلی که که امید به زندگی %92، سلامت عمومی %80 و حمایت اجتماعی %93 بهبود پیدا کردهبود. همچنین نتایج نشان داد که بین نمره سلامت عمومی و امید به زندگی ارتباط قوی و مثبت وجود داشت (r=0.61, p<0.0001)
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که احتمالاً مراکز ارایه دهنده خدمت از این دست میتوانند نقش موثری برای بهبود کیفیت زندگی و افزایش امید به زندگی و ارتقا سلامت خانمهای مبتلا به این عفونت در جامعه داشتهباشند و به نیازهای اجتماعی ایشان تاحد قابل ملاحظهای پاسخ دهند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: ۱۳۹۶/۶/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۶/۶/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۶/۶/۱۳