دوره 10، شماره 1 - ( دوره 10، شماره 1، بهار 93 1393 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 45-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maracy M, Iranpour S, Esmaillzadeh A, Kheirabadi G. Dietary Patterns During Pregnancy and the Risk of Postpartum Depression. irje. 2014; 10 (1) :45-55
URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-5206-fa.html
مراثی محمدرضا، ایرانپور سهراب، اسماعیل‌زاده احمد، خیرآبادی غلامرضا. ارتباط بین الگوی تغذیه در دوران بارداری و افسردگی پس از زایمان. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1393; 10 (1) :45-55

URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-5206-fa.html


1- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
2- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ، sohrabiranpour@gmail.com
3- دانشکده تغذیه ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
4- مرکز تحقیقات علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (9214 مشاهده)

مقدمه و اهداف: از آنجایی که رژیم غذایی انسان، ترکیبی از مواد غذایی مختلف است که درکنار هم اثر بخشی متفاوتی نسبت به حالت دریافت جداگانه دارند؛ بررسی الگوهای غذایی، از اهمیت بالاتری بر خوردار است. هدف مطالعه حاضر بررسی ارتباط الگوهای غذایی در دوران بارداری با افسردگی پس از زایمان است.

روش کار: این مطالعه مقطعی تحلیلی مبتنی بر جمعیت، بر روی پنجاه درصد (771نفر) از زنان مراجعه کننده به شبکه بهداشتی- درمانی شهرستان اردبیل به مدت 4 ماه انجام  گرفت. روش نمونه گیری بصورت تصادفی منظم بود. اطلاعات تغذیه ای با استفاده از پرسشنامه نیمه کمی 106 سوالی بر اساس فرمت ویلت جمع آوری شد. الگوهای غذایی باروش تحلیل عاملی اکتشافی و بر اساس34 گروه غذایی تعیین شده مشخص شدند. افرادی که از پرسشنامه استاندارد ادینبرگ امتیاز13 یا بالاتر را کسب کردند، احتمال ابتلا به افسردگی پس از زایمان برایشان در نظر گرفته شد. برای برآورد نسبت شانس و فاصله اطمینان 95%  افسردگی پس از زایمان در هر طبقه الگوها از آزمون رگرسیون لوجستیک دوحالتی با روش enter استفاده شد.

نتایج: در این مطالعه، سه الگوی غالب غذایی شناسایی شد:  مختلط، نیمه سالم و میوه وسبزیها . الگوی غذایی میوه وسبزی‌ها با کاهش خطر افسردگی پس از زایمان ارتباط معنی دار ی داشت (004/P=0). 

نتیجه‌گیری: یافته ها نشان می‌دهد، مصرف بیشتر الگوی غذایی میوه وسبزی‌ها در دوران بارداری، با کاهش خطر افسردگی پس از زایمان مرتبط است. مطالعات بیشتری برای تأیید این  یافته ها لازم است.

متن کامل [PDF 322 kb]   (4180 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۳/۶/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۳/۶/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۳/۶/۲۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تخصصی اپیدمیولوژی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Iranian Journal of Epidemiology

Designed & Developed by : Yektaweb