دوره 12، شماره 2 - ( دوره 12، شماره 2 1395 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 32-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bokaie S, Ansari F, Peighambari S, Mahmoudi M, Fallah M, Tehrani F, et al . Investigation of the Prevalence and Risk Factors of Salmonella in Broiler Breeder Farms in Iran During 2013-2014. irje. 2016; 12 (2) :32-39
URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-5514-fa.html
بکایی سعید، انصاری فرشته، پیغمبری سید مصطفی، محمودی محمود، فلاح مهر آبادی محمد حسین، زین العابدین طهرانی فرشاد، و همکاران. و همکاران.. بررسی شیوع و عوامل خطر آلودگی به سالمونلا در مزارع پرورش مرغ مادر گوشتی کشور در سال 1392- مطالعه مقطعی. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1395; 12 (2) :32-39

URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-5514-fa.html


1- استاد اپیدمیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
2- دانشجوی PhD اپیدمیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران ، ansarif@ut.ac.ir
3- استاد بیماری‌های طیور، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
4- استاد آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه تهران
5- اپیدمیولوژی، بخش بیماریهای ویروسی طیور، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی،کرج، ایران
6- کارشناس، دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم، سازمان دامپزشکی کشور، ایران
چکیده:   (7579 مشاهده)

مقدمه و اهداف: آلودگی به سالمونلا در مزارع مرغ مادر گوشتی از نظر گسترش آلودگی در ادامه زنجیره تولید گوشت مرغ اهمیت زیادی دارد. هدف از این مطالعه تعیین شیوع آلودگی به سالمونلا در مزارع مرغ مادر گوشتی کشور و همچنین تعیین رابطه عوامل مدیریتی با آلودگی به سالمونلا در این مزارع بوده است.

روش کار: این مطالعه مقطعی در سال 1392 و در 23 استان کشور انجام شد. در این پژوهش از 139 مزرعه مرغ مادر گوشتی کشور نمونه مدفوع اخذ گردید و آزمون‌های باکتری‌شناسی استاندارد برای جداسازی سالمونلا روی این نمونه‌ها انجام گرفت. گروه سرمی نمونه‌هایی که از نظر کشت مثبت بودند با استفاده از آزمون‌های سرمی مشخص شدند. اطلاعات مرغداری‌های نمونه‌برداری شده از سیستم GIS استخراج شدند و از این اطلاعات به‌منظور تحلیل عوامل خطر استفاده گردید.

نتایج: از 139 مزرعه نمونه‌برداری شده 11 مزرعه (9/7 درصد) به باکتری سالمونلا آلوده بودند و بیشترین تعداد موارد آلوده مربوط به استان‌های تهران و فارس بود. نتایج تحلیل آماری نشان داد بالا رفتن سن گلّه (019/0= P) و بالا بودن تعداد سالن‌های مرغداری (037/0= P) عوامل خطر مهمی برای آلودگی به سالمونلا در مزارع مرغ مادر گوشتی کشور هستند.

نتیجه‌گیری: شیوع آلودگی به سالمونلا در مزارع مرغ مادر کشور نسبتاً بالا است و لازم است برنامه مناسبی برای کنترل آلودگی به سالمونلا در مزارع مرغ مادر کشور تنظیم شود. نمونه‌گیری‌های منظّم برای شناسایی زودهنگام گلّه‌های آلوده اهمیت زیادی در این رابطه دارد و توصیه می‌شود نمونه‌گیری در مزارع مرغ مادر با سنین بالاتر در اولویت قرار گیرد.

متن کامل [PDF 2622 kb]   (2598 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۵/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۵/۵/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۵/۵/۱۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تخصصی اپیدمیولوژی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Iranian Journal of Epidemiology

Designed & Developed by : Yektaweb