1- ، Younesia@tums.ac.ir
چکیده: (17980 مشاهده)
مقدمه و اهداف: مشکلات متنوع از قبیل پراکندگی روستاها، فرسوده بودن تاسیسات آبرسانی و پایین بودن سطح بهداشت عمومی، تامین، توزیع و پایش کیفیت آب شرب روستاها را با مشکل روبرو ساخته است. در این پژوهش نظرات افراد با تجربه در بخش کنترل کیفیت آب شرب روستایی با هدف بررسی مشکلات موجود در توزیع آب سالم به روستاها و راهکارهای فائق آمدن بر آنها بررسی و جمعبندی شد.
روشکار: پژوهش از نوع مطالعات کیفی و به روش دلفی انجام شد که در آن از نظرات 11 نفر از مدیران و کارشناسان باتجربه استفاده شد. مطالعه در سه دور انجام شد. در دور سوم به دلیل اشباع نظرهای رسیده و توافق شرکتکنندگان، مشکلات مطرح شده با استفاده از روش گروه اسمی اولویتبندی شدند.
نتایج: پس از خلاصهسازی و ادغام نظرات مشابه، مشکلات مطرح شده(27 مورد) در 5 بخش؛ مشکلات مربوط به منبع تامین آب، مالی-پرسنلی، تاسیسات، فرهنگی و برون سازمانی دستهبندی شدند و سپس شرکتکنندگان 14 مورد از آنها را بهعنوان اصلیترین مشکلات انتخاب کردند.
نتیجهگیری: میزان همکاری در این مطالعه 100 درصد بود و مهمترین مشکلات از دید شرکت کنندگان، مربوط به فقدان اعتبار کافی برای تامین هزینههای نگهداری و راهبری تاسیسات، فرسودگی شبکهها و تاسیسات و انتخاب نادرست منابع تامین آب بود. با سامانبخشی، آموزش، بازآموزی و نظارت مستمر بر عملکرد کارکنان بهرهبرداری بهویژه سطوح صف، رفع بهموقع شکستگیهای خطوط انتقال و توزیع آب به جای تاسیسات پراکنده توزیع آب در روستاها میتوان بر این مشکلات فائق آمد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1386/12/26 | پذیرش: 1387/7/6 | انتشار: 1392/6/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول