دوره 10، شماره 4 - ( دوره 10، شماره 4 1393 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 61-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadkhani M, Sharifi H, Rashidi H, Nabipour A, Jahanshahi M. Seroepidemiology of Brucellosis in Industrial and Semi-industrial Dairy Personnel and Veterinary Network Staff in Kerman, 2012. irje 2015; 10 (4) :54-61
URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-5297-fa.html
محمد خانی مینو، شریفی حمید، رشیدی حسین، نبی پور امیر رضا، جهانشاهی محمد. سرواپیدمیولوژی بروسلوز در کارکنان گاوداری‌های صنعتی، نیمه‌صنعتی و شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان در سال 1391: مطالعه مقطعی. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1393; 10 (4) :54-61

URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-5297-fa.html


1- کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی ، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
2- استادیار، گروه بهداشت و مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان ، hamidsharifi@uk.ac.ir
3- دامپزشک، اداره کل دامپزشکی استان کرمان
4- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده:   (11504 مشاهده)

مقدمه و اهداف: بروسلوز یکی از مهم‌ترین بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان می‌باشد، که هم در انسان و هم در دام دارای اهمیت می‌باشد. از آن‌جایی که دامداران و کارکنان دامپزشکی یکی از گروه‌های در معرض خطر مهم محسوب می‌شوند؛ برآورد میزان شیوع سرمی بیماری در دامداران و کارکنان دامپزشکی شهرستان ضروری به نظر می‌رسد.

روش کار: این مطالعه توصیفی-تحلیلی مقطعی در 187 نفر ازکارکنان گاوداری‌های صنعتی، نیمه‌صنعتی و شبکه‌ی دامپزشکی شهرستان کرمان در سال 1391 انجام گردید. نمونه‌های سرمی خون افراد تهیه و آزمایش‌های رزبنگال، رایت و 2-مرکاپتواتانول روی نمونه‌ها انجام شد. مشخصات دموگرافیک و شغلی افراد توسط پرسشنامه ثبت گردید. داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون رگرسیون پوآسون توسط نرم‌افزار Stata نسخه 1/11 تجزیه و تحلیل شدند.

نتایج: شیوع سرمی مثبت بروسلوز 2/3 درصد به دست آمد. در این مطالعه سابقه بیماری در خانواده، کار در شبکه دامپزشکی و گاوداری‌های نیمه‌صنعتی در مقایسه با گاوداری‌های صنعتی به عنوان عامل خطر بیماری تشخیص داده شدند.

نتیجه‏گیری: هر چند که شیوع بروسلوز در مقایسه با مطالعه‌های موجود در این گروه‌ها کم‌تر برآورد گردید، اما این می‌تواند در این گروه قابل‌ توجه باشد. از این‌رو لازم است اقدام‌های پیش‌گیری‌کننده در این افراد افزایش یابد.

متن کامل [PDF 253 kb]   (3273 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/2/5 | پذیرش: 1394/2/5 | انتشار: 1394/2/5

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اپیدمیولوژی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb