راهنمای نویسندگان

راهنمای نگارش مقالات

این راهنما در هماهنگی با Uniform Requirements for Manuscripts Submitted to Biomedical Journals تدوین شده است. علاقه‌مندان برای اطلاعات تکمیلی در این خصوص می‌توانند به سایتhttp://www.icmje.org  مراجعه نمایند.

مجله اپیدمیولوژی ایران، فصلنامه انجمن علمی اپیدمیولوژیست‌های ایران بوده  و هدف از انتشار آن آشنایی پژوهشگران کشور با دست‌آوردهای حاصل از پژوهش‌ها در زمینه‌ی علوم بهداشتی و پزشکی  است.

 مقاله‌هایی در این مجله مورد پذیرش قرار می‌گیرند که به یکی از قالب‌های  زیر نگاشته شده باشند:
الف- مقاله‌های پژوهشی(Original article): که باید شامل قسمت‌های عنوان، چکیده (فارسی و انگلیسی)، مقدمه، روش کار، یافته‌ها، بحث، نتیجه‌گیری و منابع باشند. حداکثر حجم مقاله پژوهشی ۵۰۰۰ کلمه بدون احتساب چکیده مقاله است .

ب- مقاله‌های کوتاه (Short Communication): به منظور ارایه مؤثر و سریع یافته‌های پژوهشی چاپ می‌شود. هر مقاله کوتاه حداکثر دارای ۱۵۰۰ کلمه با یک جدول یا نمودار یا شکل و  ۵-۳ منبع است .

پ- مقاله‌های مروری (Review article): این نوع مقاله‌ها  براساس تسلط کامل نویسنده به موضوع تهیه می‌شوند و شامل عنوان، چکیده، مقدمه، روش پژوهش، سر تیترهای اولیه و ثانویه، بحث، نتیجه‌گیری و منابع هستند. مقدمه و تاریخچه‌ای در مورد موضوع، هدف از انجام مطالعه، مطالب علمی و مطالعه‌های انجام شده مربوط به موضوع، تجزیه و تحلیل و بحث درباره پژوهش‌های ارایه شده و نتیجه‌گیری باشند. نتیجه کلی همراه با پیشنهادهای سازنده نیز برای آینده بیان شود. نویسنده این نوع مقاله‌ها ، باید ضمن دارا بودن تجربه علمی کافی، در زمینه مورد بحث صاحب‌نظر باشد. حداکثر حجم مقاله مروری ۵۰۰۰ کلمه بدون احتساب چکیده مقاله است.

د) نامه به سردبیر (Letter to editor): مجله اپیدمیولوژی ایران نوشته‌هایی را که در ارتباط با مقاله‌ها یا نوشته‌های مجله نوشته شده، چنان‌چه در نقد و بررسی مقاله باشد، همراه با پاسخ نویسنده مقاله می‌پذیرد. مجله در انتخاب و چاپ این نامه‌ها آزاد است. هم‌چنین این نامه‌ها می‌تواند در مورد ابتکارهای مفید یا تجربه‌های ارزنده نوشته شود. این مقاله فاقد هرگونه شکل و جدول، تنها دارای خلاصه فارسی ۱۵۰ کلمه‌ای، متن حداکثر ۱۲۰۰ کلمه ای و حداکثر ۵ منبع معتبر است.

- در مورد مقالاتی که از ۱۴۰۲/۰۴/۰۱ به مجله تخصصی اپیدمیولوژی ایران ارسال شده‌اند و مورد پذیرش قرار می‌گیرند، مبلغ ۱۲,۰۰۰,۰۰۰ ریال (معادل ۱,۲۰۰,۰۰۰ تومان) به عنوان هزینه چاپ دریافت خواهد شد.
توضیح: حداکثر واژه در متن مقالات بدون چکیده ها ۵۰۰۰ واژه است. اگر مقاله ای بین ۵۰۰۱ تا ۷۰۰۰ واژه باشد ۲۵ درصد بیشتر و اگر مقاله ای بین ۷۰۰۱ تا ۱۰۰۰۰ واژه باشد ۵۰ درصد بیشتر، هزینه چاپ از نویسنده دریافت می شود. مقاله بیشتر از ۱۰۰۰۰ واژه پذیرفته نمی شود.

در صورت عضویت فعال نویسنده مسوول در انجمن علمی اپیدمیولوژیست‌های ایران (به تایید دبیرخانه انجمن)، با درخواست نویسنده مسوول امکان اعمال تخفیفی معادل ۲۵% وجود خواهد داشت.
در صورتی که نویسنده اول دانشجو باشد، با درخواست نویسنده امکان اعمال تخفیفی معادل ۲۵% وجود خواهد داشت.
در صورتی که نویسنده مسوول/ نویسنده اول دانشجو و عضو انجمن علمی اپیدمیولوژیست‌های ایران باشد (به تایید دبیرخانه انجمن)، با درخواست نویسنده امکان اعمال تخفیفی معادل ۵۰% وجود خواهد داشت.
در صورتی که نویسنده مسوول عضو هیات تحریریه مجله تخصصی اپیدمیولوژی ایران باشد، با درخواست نویسنده امکان اعمال تخفیفی معادل ۵۰% وجود خواهد داشت.
در صورتی که نویسنده داور مجله تخصصی اپیدمیولوژی ایران باشد (به ازای هر مقاله که در سال گذشته داوری کرده اند، تا سقف ۵۰ درصد)، با درخواست نویسنده امکان اعمال تخفیفی معادل ۱۰% وجود خواهد داشت.

بدیهی است که مقاله تا تکمیل مراحل پرداخت چاپ نخواهد شد.

مبلغ چاپ باید به شماره حساب زیر به نام انجمن علمی اپیدمیولوژیست‌های ایران واریز شود و رسید پرداخت به دفتر مجله ارسال شود.

پست الکترونیک: irea.journalgmail.com؛ نمابر: ۸۸۹۷۴۴۶۳

شماره حساب انجمن علمی اپیدمیولوژیستهای ایران ( بانک پارسیان):
۲۰۱۰۱۰۳۴۸۳۶۶۰۶
شماره شبا:
۷۳۰۵۴۰۲۰۵۰۲۰۱۰۱۰۳۴۸۳۶۶۰۶

در صورت تمایل به چاپ مقاله خود در این مجله، ضمن سپاس از انتخاب این مجله خواهشمند است نکات زیر را به دقت مطالعه و در نگارش مقاله رعایت فرمایید. شایان ذکر است که پذیرش مقدماتی مقاله منوط به رعایت دقیق انجام این نکات خواهد بود:

اصول کلی

آیین نگارش زبان فارسی باید به طور کامل رعایت شود و از آوردن اصطلاحات بیگانه که معادل دقیق و پذیرفته شده در زبان فارسی دارند؛ خودداری شود.

مقاله ارسالی در نسخه  Word تهیه و در سایت مجله ارسال می‌شود. مقاله باید روی کاغذ A۴  به صورت یک خط در میان (فاصله سطر ۱ سانتی‌متر) و حاشیه هر سمت ۵/۲ سانتی‌متر تایپ شود.

در صفحه عنوان مقاله باید عنوان به صورت گویا، نام و نام‌خانوادگی نویسندگان، آخرین مرتبه علمی و مرتبه دانشگاهی، نام مرکز یا سازمانی که پژوهش در آن انجام شده، تاریخ ارسال و نشانی دقیق به همراه شماره تلفن تماس ذکر شود (مانند نمونه زیر). چنانچه کلمه‌ای در متن، جداول و غیره به صورت مخفف بود، باید به صورت کامل در پاورقی ذکر شود.

ویژگی‌های روان‌سنجی نسخه فارسی پرسشنامه رضایت جنسی لارسون در نمونه‌ای از زوجین نابارور ایرانی

نسیم بهرامی۱، آمنه یعقوب‌زاده۲، سید حمید شریف‌نیا۳، محمد علی سلیمانی ۴، علی اکبر حقدوست۵

۱- استادیار، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین

۲- کارشناس ارشد پرستاری سالمندان، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین
۳- استادیار، دانشکده پرستاری و مامایی آمل، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری
۴- استادیار، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین soleimany.msngamil.com
۵- استاد اپیدمیولوژی و آمار زیستی، مرکز تحقیقات مدلسازی در سلامت؛ پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان

در چکیده انگلیسی، آدرس نویسنده یا نویسندگان در پاورقی درج شود.
آدرس پست الکترونیکی (Email) در چکیده انگلیسی و فارسی درج شود.
مقاله‌هایی که بر اساس مطالعات منطقه‌ای یا ملی تدوین شده باشند؛ برای پذیرش در مجله در اولویت قرار دارند. عکس‌ها، شکل‌ها، جدول‌ها و نمودارها باید در در انتهای همان فایلی که مقاله اصلی ارسال می‌شود؛ قرار داده شوند و در متن مقاله به آن‌ها اشاره شده باشد. فایل Excel نمودارها باید ارسال شود.
عکس‌ها و شکل‌ها به صورت واضح و در قطع ۱۵×۱۰سانتی‌متر تهیه شود.
هیأت تحریریه مجله در رد یا قبول و ویرایش مقاله آزاد است. مسؤولیت کامل منابع و مطالب چاپ شده در هر صورت به عهده نویسنده یا نویسندگان خواهد بود.
نویسندگان با ارسال مقاله به مجله متعهد می‌شوند که مقاله یا مقالاتی را که به مجله ارسال می‌دارند، هم‌زمان یا قبل از آن به مجله فارسی یا انگلیسی دیگری ارسال نکرده باشند.
امکان انصراف از ارسال مقالات برای نویسندگان فقط تا زمان قبل از طرح آن‌ها در هیأت تحریریه امکان‌پذیر است.
مقاله باید قسمت‌های زیر را به ترتیب دارا باشند:

عنوان، چکیده فارسی و انگلیسی، واژگان کلیدی (فارسی و انگلیسی، مقدمه، روش کار، یافته‌ها، بحث، نتیجه‌گیری، تشکر و قدردانی (در صورت لزوم)، منابع، پیوست‌ها (شامل: شکل‌ها، جدول‌ها و نمودارها).
مجله از درج ترجمه و نیز مقاله‌هایی که قبلاً در مجلات یا نشریات دیگر چاپ شده‌اند؛ معذور است. مگر آن‌که دارای مطلبی مهم از جنبه روش شناختی اپیدمیولوژی یا بهداشتی باشند و نظر موافق نویسنده اصلی برای ترجمه اخذ شود.
با در نظر گرفتن اهداف و معیارهای مجله پس از تأیید اولویت موضوعی هر مقاله در هیأت تحریریه مراحل داوری یک مقاله به شرح زیر است:
ارسال مقاله به سردبیر مجله
بررسی در جلسه هیأت تحریریه و تعیین سه داور
ارسال مقاله به داوران اولیه و تأکید بر دریافت نظرات اصلاحی آنان ظرف مدت حداکثر یک‌ماه
طرح مجدد در هیأت تحریریه
ارسال مقاله به نویسنده در صورتی که اشکال قابل رفع باشد.
دریافت مجدد مقاله اصلاح شده
ارسال مقاله اصلاح شده به داور نهایی از میان داوران یاد شده
تطابق مقاله تغییر یافته با موارد اصلاحی توسط داور نهایی
اعلام پذیرش مقاله برای چاپ در صورت تأیید اصلاحات توسط داور نهایی و تصویب هیأت تحریریه
توضیح در مورد قسمت‌های مختلف مقاله:

الف- عنوان: عنوان مقاله باید در برگیرنده موضوع تحقیق بوده و با قلم تیتر شماره ۱۶ به صورت پررنگ (Bold)نوشته شود.

نام نویسنده و یا نویسندگان و آخرین درجه علمی آنان پس از عنوان مقاله ذکر شود.
نشانی نویسنده و نویسندگانی که شامل گروه، دانشکده، دانشگاه و یا سایر مؤسسه‌های پژوهشی  مربوط به آن است باید به طور کامل همراه با ذکر کدپستی، شماره تلفن، نمابر، آدرس و پست الکترونیکی قید شود.
ب- چکیده: چکیده باید حداکثر حاوی ۲۵۰ کلمه باشد و شامل مقدمه و اهداف، روش کار، نتایج، نتیجه‌گیری و واژگان کلیدی باشد. چکیده انگلیسی شامل موارد زیر باشد:

 Background & Objectives, Methods, Results, Conclusions, Keywords 

تطبیق چکیده فارسی و انگلیسی الزامی است.
پ- واژگان کلیدی: در پایین چکیده باید ۶-۳ واژه  کلیدی(Key words) که بیان کننده‌ی نکات اصلی در مقاله است؛ معرفی شود.
ت- مقدمه: مقدمه باید ضمن بیان هدف پژوهش، دارای خلاصه‌ای از اهمیت موضوع، نتایج مطالعه‌ها و مشاهده‌های مرتبط با پژوهش  مورد نظر که در گذشته انجام شده است، با ذکر منابع و ماخذهای لازم آن‌ها باشد.
ث- روش کار: چگونگی و روش نمونه‌گیری با دقت بیان شود.
لازم است به روش‌های آزمایشگاهی و مواد مصرفی و وسایل مورد استفاده و مشخصات آن‌ها به طور کامل اشاره شود.
آزمون‌های آماری مورد استفاده را نام برده و مراحل استنتاج آماری به خوبی بیان شود. هم‌چنین ملاحظات اخلاقی ذکر شوند.
ج- یافته‌ها: یافته‌ها باید در قالب متن، جداول و نمودارها به خوبی نمایش داده شود.
مطالب مطرح شده در متن، جداول و نمودارها نباید تکراری باشد.
جداول و نمودارها باید در ارایه مطالب هماهنگ باشند.
جداول و نمودارهای ارایه شده باید از نظر آماری به صورتی کاملاً گویا طراحی و ارایه شده باشند.
تعداد جداول و نمودارها باید حداکثر ۶ مورد باشد.

چ- بحث: یافته‌های پژوهش باید با یافته‌های مرتبط مقایسه شده باشد و مورد بحث قرار گیرد (با ذکر منابع مربوط).
ح- نتیجه‌گیری: مقاله باید در پایان به صورت بندهای مشخص که دارای نتیجه گیری و پیشنهادها باشد جمع‌بندی شود
خ-تشکر و قدردانی: از مؤسسه‌های همکار و تأمین کننده اعتبار بودجه پژوهش نام برده شود.
 از افرادی که به نحوی در انجام پژوهش مربوط نقش داشته‌اند، یا در تهیه و فراهم نمودن امکانات مورد نیاز تلاش نموده‌اند و نیز از افرادی که به نحوی در بررسی و تنظیم مقاله زحمت کشیده‌اند، با ذکر نام، قدردانی و سپاس‌گزاری شود. کسب مجوز از سازمان‌ها یا افرادی که نام آن‌ها برای قدردانی ذکر می‌شوند؛ الزامی است. -

خ- منابع و ماخذ: سبک منبع‌نویسی مورد استفاده در مجله تخصصی اپیدمیولوژی ایران مطابق با الگوی ونکوور (Vancouver style) است. فهرست منابع و ماخذ صرفاً به صورت انگلیسی (Roman script)  در صفحه‌ای جدا تایپ گردد و ترتیب ذکر آن‌ها در فهرست بر اساس شماره‌گذاری موجود در متن مقاله باشد. به طوری که شماره مورد نظر بلافاصله پس از ذکر مطلب در داخل پرانتز ( ) آورده شود. استفاده از نرم‌افزارهای مدیریت منابع مانند EndNote در تدوین منابع و ماخذ بلامانع است. در مورد نگارش عناوین منابع فارسی یا انگلیسی، رعایت موارد زیر الزامی است:

۱-  منابع به صورت مقاله:  نام خانوادگی نویسنده (نویسندگان) نام نویسنده (نویسندگان). عنوان مقاله. نام کامل مجله سال انتشار؛ شماره مجله: صفحه شروع و خاتمه مقاله.

Dalstra JAA, Kunst AE, Geurts JJM, Frenken FJM, Mackenbach JP. Trends in socioeconomic health inequalities in the Netherlands, ۱۹۸۱-۱۹۹۹. Journal of Epidemiology and Community Health ۲۰۰۲; ۵۶: ۹۲۷-۳۴.

۲- منابع به صورت کتاب:  نام‌خانوادگی نویسنده و نام نویسنده (نویسندگان). عنوان کتاب. محل یا شهر نشر کتاب: سال انتشار، صفحات.

Kunst AE, Mackenbach JP. Measuring socioeconomic inequalities in health. Copenhagen: WHO Regional Office for Europe, ۱۹۹۵, ۱۱۵ p.

۳- منابع اینترنتی:

Hughes J. Satisfaction with Medical Care: A review of the Field. www. chagesufer. com/hlth/patsa. html. Accessed: Feb ۲ ۲۰۰۳-۰۵-۲۰۰۳.




CAPTCHA
دفعات مشاهده: 34821 بار   |   دفعات چاپ: 2258 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 50 بار   |   0 نظر


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اپیدمیولوژی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb