دوره 8، شماره 3 - ( 9-1391 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 84-92 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdavi N, Movahedi M, Khosravi A, Mehrabi Y, Karami M. Validity of Vital Horoscope Reports for Maternal and the Under-Five Mortalityin Rural Areas of Iran, 2007. irje. 2012; 8 (3) :84-92
URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-2-fa.html
کرمی جوشن محرم، معصومی اصل حسین، محمدیان مجید، رئوفی راد هدایت اله، ثقفی پور عابدین، خدمتی اسماعیل. عوامل مؤثر بر طغیان وبای شهرستان قم، در سال 1390. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1391; 8 (3) :84-92

URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-2-fa.html


1- دکترای تخصصی اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
2- مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، مرکز مدیریت بیماری‌ها، تهران،
3- معاونت بهداشتی دانشگاه، دانشگاه علوم پزشکی قم
4- کارشناس مسئول مبارزه بابیماری‌ها، دانشگاه علوم پزشکی قم
5- دکترای تخصصی حشره شناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، abed.saghafi@yahoo.com
6- کارشناس ارشد رفاه اجتماعی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
چکیده:   (16225 مشاهده)

مقدمه و اهداف: وبا یک مشکل جهانی سلامت است و سلامت عموم مردم را تهدید می‌کند. تحقیق حاضر با هدف شناسایی راه‌های انتشار بیماری و عوامل تأثیرگذار بر گسترش طغیان انجام شد.
روش کار: در یک مطالعۀ مورد- شاهدی طغیان وبا در قم در سال 1390، بررسی شد. بر‌ اساس معیار اقامت در استان در 5 روز پیش از بروز علایم بالینی، 100 بیمار واجد شرایط از کل 136 مورد به ‌همراه دو شاهد برای هرمورد، که با بیماران همسان‌سازی جفتی شده بوده‌اند، وارد مطالعه گردیدند. از جدول فراوانی و رگرسیون لجستیک چند متغیره برای انجام تحلیل‌ها استفاده شد.
نتایج: 80% بیماران بین 21 تا 60 سال سن داشتند و 76% آن‌ها خانه‌دار و کارگر بودند. زنان، افراد، روستاییان، ایرانیان و بیماران سرپایی، به ‌ترتیب 51، 13، 91 و 90 درصد بیماران را تشکیل می‌دادند. 43% نمونه‌های گرفته‌شده از سبزیجات درطول فصل شیوع آلودگی به ناگ داشتند و تنها یک مورد مثبت اوگاوا جداسازی شد. مصرف سبزیجات ضدعفونی ‌نشده، سالاد و مسافرت، به‌ ترتیب نسبت شانس (فاصلۀ اطمینان 95%) (7/9-6/2) 04/5، (31/0-07/0) 15/0 و (9/0-01/0)1/0 را داشته‌اند. برخلاف تصور، نوع سالاد مصرفی می‌تواند اثر متفاوتی بر بیماری داشته باشد. بر اساس یافته‌ها مصرف سالاد آبلیمو (شیرازی) اثر محافظتی در برابر وبا داشت
(نسبت شانس (13-6/3) 9/6).
نتیجه‌گیری: مصرف سبزیجات ضدعفونی‌نشده سبب خطر بالای طغیان وبا می‌شود. ازاین‌رو به تلاش بیشتری برای حل این مسئله نیاز است. مصرف سالاد آبلیمو اثر حفاظتی در برابر وبا دارد و می‌تواند به عنوان یک راهکار مطرح باشد. 

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA

واژه‌های کلیدی: طغیان، وبا، عوامل خطر، قم
متن کامل [PDF 1963 kb]   (2060 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۰/۹/۵ | پذیرش: ۱۳۹۱/۴/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۲/۵/۲۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تخصصی اپیدمیولوژی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2017 All Rights Reserved | Iranian Journal of Epidemiology

Designed & Developed by : Yektaweb