دوره 8، شماره 1 - ( 4-1391 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 93-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bolhari J, Ramezanzadeh F, Abedinia N, Naghizadeh M, Pahlavani H, Saberi S. To Explore Identifying the Influencing Factors of Divorce in Tehran. irje 2012; 8 (1) :83-93
بوالهری جعفر، رمضان زاده فاطمه، عابدی نیا نسرین، نقی زاده محمد مهدی، پهلوانی هاجر، صابری سید مهدی. بررسی برخی علل منجر به تقاضای طلاق در زوجین متقاضی طلاق در دادگاه‌های تهران. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1391; 8 (1) :83-93

1- انستیتو روانپزشکی تهران و مرکزتحقیقات بهداشت روان دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- مرکز تحقیقات بهداشت باروری ولی عصر (عج)
3- مرکز تحقیقات بهداشت باروری ولی عصر (عج) ، abedinia_nasrin@yahoo.com
4- گروه اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی فسا
5- انستیتو روانپزشکی تهران و مرکزتحقیقات بهداشت روان، دانشکده علوم پزشکی تهران
6- گروه روانپزشکی سازمان پزشکی قانونی کشور

مقدمه و اهداف: طلاق در زمره غم انگیز‌ترین پدیده‌های اجتماعی است که آسیب‌ها و مشکلاتی که زوجین و خانواده‌های آنان قبل و پس از طلاق متحمل می‌شوند و عوامل موثر بر بروز این پدیده از دیرباز مورد توجه و بررسی بوده است. طلاق علل متعددی دارد و هرگز یک علت را نمی‌توان به عنوان علت اصلی طلاق در نظر گرفت. با توجه به اهمیت موضوع بر آن شدیم تعیین علل اصلی طلاق را مورد بررسی قرار دهیم.
روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی و مقطعی بود، گروه نمونه شامل 300 نفر ارجاعی ازدادگاه‌های خانواده شهید محلاتی و ونک طی سال‌های 1385- 1386 بوده است. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ساختاری (براساس مصاحبه با افراد متقاضی طلاق) بدست آمد. یافته‌ها بصورت فراوانی و درصد نمایش داده شد.
نتایج: مهم‌ترین علل تقاضای طلاق در این مطالعه به ترتیب شامل علل روانی ( 3/96%)، عوامل فرهنگی و اجتماعی (3/87%)، جنسی (88%)، عوامل اقتصادی ( 3/80%) و خشونت ( 3/84%) است.
نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش حاضر علاوه بر توصیه به مطالعات بیشتر، برنامه‌ریزی لازم در آموزش و مشاوره‌های قبل از ازدواج را پیشنهاد می‌کند. همچنین لزوم آگاه سازی زوجین در زمینه دریافت مشاوره تخصصی در زمان بروز مشکل و اقدام به طلاق، می‌تواند جهت پیشگیری از وقوع طلاق به کار گرفته شود.

دریافت: 1390/1/23 | پذیرش: 1390/7/9 | انتشار: 1392/6/26