دوره 8، شماره 3 - ( 9-1391 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 57-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nassi A, Mehrabizade Honarmand M, Shehni Yailagh M, Bassaknejad S, Talebpour A. The Epidemiology of Separation Anxiety Disorder in Isfahan Primary School Male Students . irje 2012; 8 (3) :47-57
نیسی عبدالکاظم، مهناز مهرابی‌زاده هنرمند مهناز، شهنی ییلاق منیجه، بساک زاده سوابه، طالب پور اکبر. همه‌گیرشناسی اختلال اضطراب جدایی در دانش‌آموزان پسر مقطع ابتدایی شهر اصفهان. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1391; 8 (3) :47-57

1- دانشگاه شهید چمران اهواز،دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی
2- دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی
3- دانشگاه شهید چمران اهواز دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ، talebpoura@yahoo.com
مقدمه و اهداف: یکی از شایع‌ترین اختلال‌های اضطرابی در کودکان اختلال اضطراب جدایی است. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی همه‌گیر‌شناسی این اختلال در دانش‌آموزان پسر مقطع ابتدایی انجام گرفته است.
روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بود. جامعه آماری این پژوهش دانش‌آموزان پسر 7 تا 9 ساله مشغول به تحصیل در کلاس‌های دوم و سوم ابتدایی شهر اصفهان بودند. نمونه پژوهش بالغ بر 1514 نفر بودند که با استفاده از روش نمونه‌گیری مرحله‌ای نسبی انتخاب گردیدند. از پرسش نامه اختلال اضطراب جدایی و پرسش نامه اضطراب کودکان اسپنس و مصاحبه بالینی، به عنوان ابزارهای تحقیق استفاده شد و داده‌های به دست آمده با استفاده از آمار توصیفی و آزمون‌های آماری خی دو و رگرسیون لجستیک، تحلیل گردیدند.
نتایج:
یافته‌های این پژوهش نشان داد که میزان همه‌گیر‌شناسی اختلال اضطراب جدایی در دانش آموزان پسر 7 تا 9 ساله به میزان 93/6 درصد است. بیشترین شیوع در کودکان 7ساله‌ (46/7 درصد) بود. همچنین، کودکانی که دارای سوابقی مانند بستری شدن در بیمارستان، مهاجرت، تک والدی بودن و سابقه مرگ و میر در بستگان نزدیک بودند، دارای میزان اختلال اضطراب جدایی بالاتری بودند.
نتیجه‌گیری: این تحقیق نشان داد که اختلال اضطراب جدایی بین دانش‌آموزان مقطع ابتدایی پسر از میزانی قابل توجه برخوردار است. بنابراین، برنامه‌ریزی برای پیشگیری و درمان این اختلال در اولویت است.
دریافت: 1390/5/30 | پذیرش: 1391/2/2 | انتشار: 1392/7/7