دوره 9، شماره 4 - ( 12-1392 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 75-83 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amiri Parsa T, Khademosharie M, Hamedinia M, Azarnive M. Evaluation of the Factors Associated with Overweight and Obesity in 30- to 50-year-old Women of Sabzevar. irje. 2014; 9 (4) :75-83
URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-5159-fa.html
امیری پارسا طیبه، خادم الشریعه میترا، حادمی نیا محمدرضا، آذر نیوه مرضیه السادات. بررسی عوامل مرتبط با چاقی و اضافه وزن در زنان 50-30 ساله شهرستان سبزوار. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1392; 9 (4) :75-83

URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-5159-fa.html


1- کارشناس ارشد تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی ورزش، دانشگاه حکیم سبزواری ، amiritayebe@yahoo.com
2- دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزش، دانشگاه رازی کرمانشاه
3- استاد فیزیولوژی ورزش دانشگاه حکیم سبزواری
4- مربی گروه تربیت بدنی دانشگاه زابل
چکیده:   (6412 مشاهده)
مقدمه و اهداف: چاقی با افزایش مقاومت به انسولین، پرفشاری خون، هیپرلیپیدمی و هیپرانسولینمی و بیماری‌های قلبی- عروقی همراه است. هدف اصلی این مطالعه، بررسی برخی عوامل مرتبط با چاقی و اضافه وزن در بین زنان دارای اضافه وزن و چاق 50-30 ساله شهرستان سبزوار بود.
روش کار: در این تحقیق از فرم پرسش‌نامه 56 سؤالی و پرسش‌نامه فعالیت بدنی بک استفاده شد. وزن، قد، دور کمر، اضافه وزن (kg/m2 25BMI≥ )، چاقی (kg/m230BMI≥ ) و چاقی شکمی (85/0 WHR≥) نیز ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل آماری متغیرها از آزمون‌های MANOVA، آزمون تکمیلی توکی، همبستگی پیرسون و اسپیرمن، کروسکال والیس و مریع کای با سطح معنی‌داری 05/0 ≥P استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد که 5/22 درصد زنان وزن نرمال، 4/42 درصد دچار اضافه وزن و 6/31 درصد هم چاق و تنها 5/3 درصد زنان لاغر بودند.
 نتیجه گیری: نتایج حاکی از شیوع 74 درصد اضافه وزن و چاقی در زنان سبزواری بود که لزوم استفاده از شیوه‌های آموزشی برای آشنایی مردم به ویژه زنان با مسائل کنترل وزن و پیش‌گیری از چاقی، را مورد تأکید قرار می‌دهد. یافته‌ها نشان داد که سن، تعداد فرزندان، تعداد بارداری، سن اولین قاعدگی، تعداد اعضای خانواده، کار با کامپیوتر و مصرف غذای پر چرب باعث افزایش خطر چاقی می‌شود. در همین راستا بهبود و اصلاح شیوه زندگی و توسعه فعالیت بدنی به عنوان کم‌هزینه‌ترین و کم‌خطرترین روش پیش‌گیری از چاقی نیازمند توجه بیش‌تر می‌باشد.
متن کامل [PDF 1578 kb]   (1828 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۳/۳/۳ | پذیرش: ۱۳۹۳/۳/۳ | انتشار: ۱۳۹۳/۳/۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تخصصی اپیدمیولوژی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2017 All Rights Reserved | Iranian Journal of Epidemiology

Designed & Developed by : Yektaweb