دوره 5، شماره 4 - ( 12-1388 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 43-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hajiamini Z, Maleki A, Zygheimat F, Khamseh F, Mokhtari J, Parandeh A et al . Incidence of Asymptomatic Urinary Tract Infection in School-Age Girls in One of Tehran’s Suburbs. irje 2010; 5 (4) :37-43
حاجی امینی زهرا، مالکی اکرم، ذیقیمت فرزانه، خمسه فریال، مختاری جمیله، پرنده اکرم و همکاران.. بررسی میزان شیوع باکتریوری بدون علامت در دانش آموزان دختر دبستانی یکی از شهرک‌های اطراف تهران. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1388; 5 (4) :37-43

مقدمه و اهداف: عفونت ادراری ((UTI شایع‌ترین عفونت بعد از عفونت تنفسی در کودکان محسوب می‌شود که متاسفانه در بسیاری از موارد بدون علائم واضح بالینی است. به همین منظوراین مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع عفونت ادراری بدون علامت در دختران دبستانی یکی از شهرک‌های اطراف تهران انجام شده است.
روش‌کار: در یک مطالعه توصیفی- مقطعی، کلیه دانش‌آموزان دختر ابتدایی 6 تا 11 سال ) 1216 (n = مدارس شهرک مورد مطالعه با استفاده از نوار ادراری dipstick مورد بررسی قرار گرفتند و برای افراد دارای PH ادراری بالاتر از 7 یا نیتریت مثبت بعنوان موارد مشکوک به UTI، کشت ادراری انجام شد و توسط متخصص اورولوژی علائم بالینی موارد کشت مثبت بررسی و نهایتاً افراد مبتلا ولی بدون علائم ادراری مشخص گردیدند.
نتایج: از بین 67 دانش آموز مشکوک به UTI، تعداد 14 مورد (یعنی 15/1% از 1216 دانش آموز) به عفونت ادراری مبتلا بودند که با توجه به علائم بالینی عفونت ادراری، فقط 72/35% از افراد مبتلا به UTI دارای حداقل یکی از علائم عفونت ادراری بودند و اکثر افراد یعنی 28/64% از افراد، دارای عفونت ادراری بدون علامت بودند که این میزان به نسبت کل جامعه بررسی شده74/. % است.
نتیجه‌گیری: با توجه به احتمال عود مجدد وعوارض احتمالی بدنبال عفونت ادراری بدون علامت، انجام غربال‌گری با روش سریع و کم هزینه dipstick، به منظور ارتقاء سطح سلامت عمومی بخصوص کودکان دبستانی کاملاً ضروری است.
دریافت: 1387/10/7 | پذیرش: 1388/5/3 | انتشار: 1392/6/12