دوره 5، شماره 3 - ( 9-1388 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 26-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dabiran S, Daneshvar Fard M, Hatmi Z. To Assess the Performance of Exercise during Pregnancy. irje 2009; 5 (3) :22-26
دبیران سهیلا، دانشور فرد مریم، نادیا حتمی زینت. بررسی عملکرد خانم‌های باردار نسبت به نحوه انجام ورزش در دوران بارداری. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1388; 5 (3) :22-26

1- دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ، m_daneshvarfard@yahoo.com
مقدمه و اهداف:بر اساس شواهد ومطالعات صورت گرفته،خانم‌های باردار سالم ودارای تغذیه کافی،بدون هیچ گونه نگرانی قادر به شرکت در فعالیت‌های ورزشی مناسب هستند. این مطالعه به منظورتعیین عملکرد خانم‌های بارداردر زمینه ورزش صورت گرفته است.
روش‌کار: این مطالعه یک مطالعه مقطعی تحلیلی بوده است. جمعیت مورد مطالعه متشکل از 400 خانم باردارمراجعه کننده به درمانگاه‌های پره ناتال بودکه حین بارداری ورزش می‌کردند.پرسشنامه ای مشتمل بر سؤالات مربوط به سنجش عملکرد طراحی شد و اطلاعات مربوط به افراد جمع‌آوری گردید.اطلاعات حاصله توسط نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل واقع شد و میانگین امتیازات مربوط به عملکرد و انحراف معیار آن بر حسب متغیر‌های مستقل مطالعه بر‌آورد گردید. همچنین با استفاده از آزمون‌‌های
ANOVA و مدل رگرسیون خطّی ارتباط بین متغیر‌های مستقل و میزان عملکرد مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج: میانگین نمرات عملکرد 23/14 با انحراف معیار 76/1 بود.همچنین ارتباط معنی‌داری بین عملکرد و متغیر‌های شغل،سطح تحصیلات و سطح تحصیلات همسران افراد دیده شد (001/0(P <. درآنالیز چند متغیره صورت گرفته با روش رگرسیون خطی، میزان تحصیلات همسران دارای اثر مستقل و معنی‌داری در عملکرد خانم‌ها بود )001/0P=). نتیجه‌گیری: اکثر خانم‌هایی که در دوران بارداری ورزش می‌کنند، اصول حاکم برانجام فعالیت‌های ورزشی به صورت صحیح در این دوران حساس را رعایت نکرده و عملکرد نامناسب تقریباً در همه حیطه‌ها وجود دارد.
دریافت: 1387/7/29 | پذیرش: 1388/3/2 | انتشار: 1392/6/12