دوره 1، شماره 1 و 2 - ( 9-1384 )                   جلد 1 شماره 1 و 2 صفحات 32-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rajabpoor Z, Majdzadeh S, Feizzadeh khorasani A, Motevalian A, Hoseini M. The Effect of Withdrawal Status in Predisposing Habitual Opioid Users to Traffic Accidents: A Case-Crossover Study. irje 2005; 1 (1 and 2) :27-32
رجب‌پور زهرا، مجدزاده سیدرضا، فیض زاده خراسانی علی، متولیان عباس، حسینی مصطفی. بررسی اثر خماری بر سوانح ترافیکی منجر به جرح با استفاده از روش Case-Crossover. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1384; 1 (1 و 2) :27-32

زمینه واهداف : سوانح ترافیکی یکی از مهمترین علل مرگ و میر در ایران است. سوء مصرف مواد نیز یکی از مشکلاتیست که سلامت عمومی جامعه را به خطر میاندازد. با توجه به اهمیت مشکلات ناشی از حوادث ترافیکی و شیوع نسبتا بالای سوء مصرف در رانندگان، بررسی تاثیر این عامل خطر بر بروز این حوادث اهمیت زیادی دارد. هدف این پژوهش برآورد تاثیر خطر رانندگی در وضعیت خماری بر بروز تصادفات رانندگی منجر به جرح میباشد.
روش بررسی : این مطالعه یک بررسی
Case-Crossover بر روی رانندگان حوادث ترافیکی منجر به جرح در کرمان میباشد.
یافته ها : از بین 75 راننده که سابقه مصرف منظم مواد را اعلام نموده بودند، 15 نفر در زمان تصادف در وضعیت خماری قرار داشتند که خطر نسبی رخداد سانحه ترافیکی منجر به جرح در حالت خماری در مقایسه با حالت غیر خماری 62/2 با 95% فاصله اطمینان 68/4-46/1 برآورد گردید.
نتیجه گیری: بر اساس این یافته‌ها می‌توان نتیجه گرفت، احتمال رویداد سانحه ترافیکی منجر به جرح در افراد معتاد، در دوره زمانی یک ساعت مانده به نوبت مصرف بعدی و یا گذشتن از نوبت مصرف قبلی 6/2 برابر دیگر زمانهاست.

دریافت: 1384/4/26 | پذیرش: 1384/5/8 | انتشار: 1392/6/17