دوره 9، شماره 1 - ( 2-1392 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 57-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

Safabakhsh H, Tehranian F, Tehranian B, Hatami H, Karimi G, Shahabi M. Prevalence of Anti-CMV Antibodies in Blood Donors in Mashhad, Iran . irje 2013; 9 (1) :52-57
صفابخش حمید رضا، طهرانیان فرحناز، طهرانیان بهناز، حاتمی حسین، کرمی غریب، شهابی مجید. بررسی شیوع آنتی‌بادی‌های ضد سایتومگال و ویروس در اهداکنندگان خون مشهد. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1392; 9 (1) :52-57

1- مرکز تحقیقات انتقال خون، مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون، مشهد،
2- مرکز تحقیقات انتقال خون، مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون، مشهد ، farahnaz_tehranian@yahoo.com
3- مرکز تحقیقات انتقال خون، مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون، مشهد
4- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،
5- مرکز تحقیقات انتقال خون, مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون، تهران
6- مرکز تحقیقات انتقال خون، مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون، تهران
چکیده:   (19277 مشاهده)
مقدمه و اهداف : عفونت با ویروس سایتومگال در جوامع مختلف شیوعی بالا دارد و اگرچه در افراد دارای ایمنی طبیعی، معمولاً بدون علامت است، می‌تواند در بیماران با نقص ایمنی به عوارض خطیر و جدی منجر شود. یکی از راه‌های انتقال این ویروس ازطریق ترانسفوزیون خون و فراورده‌های خونی است. از این‌رو در این مطالعه، شیوع آلودگی با ویروس سایتومگال در اهداکنندگان خون مشهد بررسی شد.
روش کار: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، تعداد 1008 نمونه از خون اهداکنندگان مرکز انتقال خون مشهد جمع‌آوری گردید و شیوع آنتی‌بادی‌های اختصاصی IgG و IgM ضد این ویروس در نمونه‌های گرفته‌شده به روش الیزا بررسی شد. نتایج با استفاده از نرم‌افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: از 1008 نمونه سرم اهداکنندگان مورد مطالعه، 1000نمونه (2/99%) برای IgG مثبت بود. در 16 نمونه (6/1%)IgM سروپوزیتیوگزارش شد. تعداد 8 نمونه (8/0 درصد) از سرم اهداکنندگان مورد مطالعه، بدون هرگونه آنتی‌بادی اختصاصی IgM یا IgG علیه ویروس سیتومگال گزارش گردید.
 نتیجه‌گیری: با توجه به شیوع بالای آلودگی به CMV، غربالگری این ویروس در خون‌های اهدایی، برای شناسایی اهداکنندگان سرونگاتیو و استفاده از فراورده‌های خونی تهیه ‌شده ازخون این افراد، برای بیماران در معرض خطر و یا استفاده از فیلترهای لکوسیتی، به‌منظورکاهش احتمال انتقال آلودگی به بیماران در معرض خطر توصیه می‌شود.
دریافت: 1391/7/22 | پذیرش: 1391/10/2 | انتشار: 1392/5/26