Noorkojuri H, Hajizadeh E, Baghestani A, Pourhoseingholi M. Application of Fractional Polynomial Model for Determining Prognostic Factors Associated with Survival of Patients with Gastric Cancer. irje 2013; 9 (2) :50-58
URL:
http://irje.tums.ac.ir/article-1-5067-fa.html
نور کجوری هدی، حاجی زاده ابراهیم، باغستانی احمد رضا، پورحسینقلی محمدامین. استفاده از مدل چندجملهای کسری در تعیین عوامل مرتبط با بقای بیماران مبتلا به سرطان معده. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1392; 9 (2) :50-58
URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-5067-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد آمار زیستی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشیار، گروه آمار زیستی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس ، hajizadeh@modares.ac.ir
3- استادیار گروه آمار زیستی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
4- استادیار، گروه آمار زیستی، مرکز تحقیقات بیماریهای گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده: (12983 مشاهده)
مقدمه و هدف: یکی از روشهای آماری تحلیل دادههای بقا، مدل رگرسیونی کاکس است. استفاده از تکنیکهای هموارسازی در مدل کاکس باعث برآورد دقیقتر برای پارامترها میشود. یکی از تکنیکهای هموارسازی در مدل کاکس استفاده از مدل چندجملهای کسری است. این مطالعه به منظور تحلیل عوامل مرتبط با بقای بیماران مبتلا به سرطان معده، با استفاده از دو مدل خطرات متناسب کاکس و چندجملهای کسری در مدل کاکس انجام شدهاست.
روش کار: در یک مطالعه گذشتهنگر طی سالهای 1382 تا 1387، 216 بیمار مراجعهکننده با تشخیص قطعی سرطان معده که در بخش سرطان بیمارستان طالقانی تهران تحت عمل جراحی قرار گرفتند، بررسی شدند. در این مطالعه به منظور تحلیل عوامل مرتبط با بقای این بیماران، مدلهای چندجملهای کسری در کاکس و خطرات متناسب کاکس برازش و نتایج و کارآیی آنها توسط ملاک آکاییکه با یکدیگر مقایسه شدند.
نتایج: نتایج حاصل از تحلیل مدل خطرات متناسب کاکس و چندجملهای کسری نشان داد که سن هنگام تشخیص و اندازه تومور با طول عمر بیماران ارتباطی معنیدار داشتند (P<0/05) و ملاک آکاییکه در هر دو مدل برابر بود.
نتیجهگیری: در مطالعه حاضر، کارآیی دو مدل خطرات متناسب کاکس و چندجملهای کسری یکسان شد. در نتیجه با این که استفاده از روشهای هموارسازی برای از بین بردن آثار غیرخطی متغیرهای کمکی تأثیرگذار است، ولی مدل خطرات متناسب کاکس به دلیل راحتی تفسیر نتایج در دادههای پزشکی و محدود نبودن در استفاده از انواع متغیرهای کمکی، مناسبتر است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1391/4/10 | پذیرش: 1391/11/7 | انتشار: 1392/7/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول