دوره 12، شماره 1 - ( دوره 12، شماره 1 1395 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 40-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

Etemad K, Heidari A, Nadafi K, Panahi M, Ahmadnejad E, Malekafzali S, et al et al . Evidences for Confirmation of an Epidemic in Acute Respiratory Syndrome Crisis among Residents of Ahwaz November 2013 . irje 2016; 12 (1) :35-40
اعتماد کورش، حیدری علیرضا، ندافی کاظم، پناهی محمد حسین، احمد نژاد الهام، ملک افضلی شیدا، و همکاران. و همکاران. و همکاران. و همکاران. و همکاران.. شواهدی بر تأیید یک اپیدمی در بحران سندرم حاد تنفسی در ساکنان شهر اهواز- آبان 1392. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1395; 12 (1) :35-40

1- هیئت علمی، استادیار، گروه اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات کنترل عوامل زیان آور محیط و کار، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
2- دانشجوی دکترای تخصصی سیاستگذاری سلامت، مرکز تحقیقات مدیریت سلامت و توسعه اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان ، alirezaheidari7@gmail.com
3- استاد، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- دانشجوی دکترای تخصصی اپیدمیولوژی، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
5- استادیار، اپیدمیولوژی، مؤسسه ملی سلامت، تهران
6- کارشناس ارشد، مهندسی بهداشت محیط، واحد سلامت محیط کار، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران
7- پزشک عمومی، واحد بیماری‌های غیر واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران
8- دانشیار، فوق تخصص ریه، دانشگاه علوم پزشکی اهواز
9- دانشجوی ارشد اپیدمیولوژی، گروه اپیدمویولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
10- کارشناس ارشد، مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، واحد ارتباطات و کاربرد نتایج تحقیقات، معاونت تحقیقات و فناوری، دانشگاه علوم پزشکی تهران.

مقدمه و اهداف: شهر اهواز به یکی از آلوده‌ترین شهرهای دنیا بدل شده است. فقط در 11 آبان ماه سال 1392 بیش از یک هزار شهروند در استان خوزستان به ویژه در اهواز با علائم شدید تنگی نفس، سرفه، خس خس سینه و فشار خون بالا به مراکز درمانی مراجعه کردند و در یک هفته بیش از 7 هزار بار مراجعه با این سندرم ثبت شد. این مطالعه جهت تعیین شواهدی بر تأیید اپیدمی بحران سندرم حاد تنفسی در ساکنان شهر اهواز در آبان 1392 انجام شد.

روش کار: در این مطالعه مقطعی و توصیفی، ابتدا داده‌های مربوط به میزان مصرف داروهای کنترل کننده حملات حاد تنفسی، در آبان سال87 الی 92 در اهواز بررسی گردید. سپس مطالعه‌ای توصیفی با جامعه آماری از اقشار مختلف جمعیت عمومی انجام شد، که از نمونه‌گیری مبتنی بر هدف با حجم نمونه 120 نفری استفاده شد. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه محقق ساخته بود. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزار  SPSSنسخه 18 آنالیز شد.

نتایج: میزان مصرف داروهای تنفسی از آبان سال1387 افزایش یافته و در آبان سال 1392 به طور قابل ملاحظه‌ای بیش از روزهای دیگر سال است. در مطالعه جمعیت عمومی، 93درصد اذعان داشتند که اتفاق مشابه را قبلاً ندیده‌اند و 5/92درصد عنوان نمودند که اتفاق مشابه را قبلاً نشنیده‌اند.

نتیجه‏گیری: با توجه به افزایش قابل ملاحظه داروهای تنفسی در آبان 1392 و غیر منتظره بودن رخداد نسبت به سال‌های گذشته وقوع اپیدمی محرز به نظر می‌رسد.

واژه‌های کلیدی: اپیدمی، بحران، سندرم حاد تنفسی
دریافت: 1395/4/1 | پذیرش: 1395/4/1 | انتشار: 1395/4/1