دوره 7، شماره 1 - ( 3-1390 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 50-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseinzadeh Nik T, Shahsavari N, Gholami D, Fattahi Meibodi A, Nourozi S, Kharrazi fard M. Evaluation the Need and Demand of Orthodontic Treatment in 12 Years Old School Students in Abade, Iran. irje 2011; 7 (1) :44-50
حسین زاده نیک طاهره، شهسواری نگین، غلامی بروجنی داراب، فتاحی میبدی امیر رضا، نوروزی شاهین، خرازی فرد محمد جواد. میزان نیاز و تقاضای درمان ارتودنسی در دانش‌آموزان 12 ساله شهرستان آباده      . مجله اپیدمیولوژی ایران. 1390; 7 (1) :44-50

مقدمه و اهداف: برنامه‌ریزی برای درمان ارتودنسی به آگاهی از میزان نیاز به درمان ارتدنسی درجامعه نیاز دارد. همچنین بدلیل تقاضای زیاد جهت درمان‌های ارتدنسی اولویت‌بندی آن‌ها ضروری می‌باشد. هدف این مطالعه برآورد میزان نیاز و تقاضا برای درمان ارتودنسی در دانش‌آموزان 12 ساله شهرستان آباده است.

روش کار: شاخص IOTN  در417 دانش‌آموز 12 ساله از مدارس آباده براساس معیارهای AC و DHC توسط دندانپزشک و بر اساس شاخص AC توسط دانش آموزان و والدین آنها تعیین شد و سپس میزان تقاضای دانش آموزان و والدین آن‌ها برای درمان ارتودنسی  بررسی گردید. جهت آنالیز داده‌ها از ضریب همبستگی spearman's استفاده شد.

نتایج: 3/22 درصد از دانش‌آموزان12 ساله طبق شاخص DHC در گروه "بی‌نیاز به درمان"، 5/29% در گروه " حد واسط" و 2/48% در گروه " نیازمند به درمان " قرار گرفتند. هنگام ارزیابی بیماران با شاخص ACتوسط دندانپزشک، این درصدها به ترتیب 9/61%،29% و1/9% بود. در ارزیابی والدین و دانش‌آموزان طبق معیارAC ، به ترتیب 6/8% و 7/7% در گروه نیازمند قطعی به درمان قرار گرفتند. تقاضای دانشآموزان و والدین آن‌ها برای درمان به ترتیب6/40%و9/44 % بود.

نتیجه‌گیری: نیاز به درمان ارتودنسی بر اساس معیار DHC در آباده نسبت به مطالعات دیگر بالا است. معیار DHC، رابطه کمی با میزان تقاضای درمان دانش‌آموزان دارد. ولی معیار  ACرابطه بالایی با میزان تقاضای بیماران به درمان دارا می‌باشد.

دریافت: 1388/4/7 | پذیرش: 1389/6/6 | انتشار: 1392/6/10