دوره 16، شماره 1 - ( دوره 16، شماره 1 1399 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 99-90 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghamohamadi S, Khosravi A, Kazemi E, Atefi A. Assessment of the Data Quality of Cause of Death Registration in Iranian Hospitals in 2016. irje 2020; 16 (1) :90-99
URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-6528-fa.html
آقامحمدی سعیده، خسروی اردشیر، کاظمی الهه، عاطفی عزیزاله. بررسی کیفیت علت‌های مرگ ثبت شده در بیمارستان‌های کشور در سال 1395. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1399; 16 (1) :90-99

URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-6528-fa.html


1- دکتری مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، معاونت بهداشت، تهران، ایران
2- دکتری جمعیت سلامت، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، معاونت بهداشت، تهران، ایران
3- دکتری آمار زیستی، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، معاونت بهداشت، تهران، ایران
4- پزشک عمومی، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، معاونت بهداشت، تهران، ایران ، khosravi-a@health.gov.ir
چکیده:   (2283 مشاهده)
مقدمه و اهداف: بخش اعظم منبع تشخیص سبب‌های مرگ در ایران، بیمارستان‌ها هستند که بررسی این علت‌ها و شناسایی سبب‌های نامناسب ثبت شده می‌تواند منجر به شناسایی مشکلات در زمینه ثبت سبب‌های مرگ شده و به ارتقای این نظام ثبتی کمک شایانی ‌نماید. این مطالعه با هدف بررسی کیفیت سبب‌های مرگ ثبت شده در بیمارستان‌های ایران در سال 1395 انجام شده است.
روش کار: جمعیت مطالعه، تمامی مرگ‌های ثبت شده در سامانه ثبت و طبقه‌بندی سبب‌های مرگ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال 1395 بوده است. برای تحلیل کیفی داده‌های سبب‌های مرگ از ابزار سازمان جهانی بهداشت (ANACONDA) استفاده شد.
یافته‌ها: بر اساس یافته‌های این بررسی 24درصد سبب‌های مرگ‌های ثبت در بیمارستان دارای خطای طبقه بندی (Miscalssification) بوده و در گروه سبب‌های پوچ مرگ قرار گرفته‌‌اند. در میان گروه‌های سنی، بیش‌ترین درصد گروه علت‌های پوچ مرگ در گروه سنی بالای 70 سال و بیش‌ترین درصد سبب‌های درست مرگ متعلق به گروه سنی زیر یک‌سال بوده است و بین 5 گروه سبب‌های پوچ مرگ، گروه سبب‌های فاقد جزئیات کافی در طبقه‌بندی بین‌المللی بیماری‌ها، دارای بیش‌ترین درصد اشت.
نتیجه‌گیری: حدود 25 درصد از سبب‌های مرگ‌های تشخیص داده شده در بیمارستان‌های ایران در گروه علت‌های پوچ قرار گرفته‌اند که برای برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌ها قابل استفاده نیستند. بنابراین لازم است برای ارتقای همه جانبه نظام ثبت علت‌های مرگ در بیمارستان‌های کشور مداخله‌هایی از جمله اجرای برنامه‌های ارزیابی فرایندها و آموزش‌های مستمر برای پزشکان و کدگذاران علت‌های مرگ پیش‌بینی و اجرا شود.
 
واژه‌های کلیدی: علت‌های مرگ، کیفیت، بیمارستان، ایران
متن کامل [PDF 1248 kb]   (854 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی
دریافت: 1399/4/9 | پذیرش: 1399/4/9 | انتشار: 1399/4/9

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اپیدمیولوژی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb