دوره 20، شماره 2 - ( دوره 20، شماره 2، تابستان 1403 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 117-106 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tiemori T, Ajami M, Shakerian S, Abdollahi M. Investigating the Status of Non-Communicable Diseases and Dietary Patterns of Patients with Lipid Disorders in Alvand City. irje 2024; 20 (2) :106-117
URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-7307-fa.html
تیموری طاهره، عجمی مرجان، شاکریان ساره، عبدالهی مرتضی. بررسی وضعیت بیماری‌های غیرواگیر و الگوی غذایی بیماران مبتلا به اختلالات چربی خون در شهر الوند. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1403; 20 (2) :106-117

URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-7307-fa.html


1- کارشناسی ارشد، گروه آموزش جامعه‌نگر علوم سلامت، دانشکده آموزش پزشکی و فناوری های یادگیری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- دانشیار، گروه تحقیقات سیاست گذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
3- دانشیار، متخصص پزشکی اجتماعی، گروه آموزش جامعه‌نگر علوم سلامت، دانشکده آموزش پزشکی و فناوری های یادگیری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، sarehshakerian@gmail.com
4- استاد، متخصص پزشکی اجتماعی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (117 مشاهده)
مقدمه و اهداف: شواهد نشان می­دهد ابتلا به اختلالات چربی خون در افراد تحت تاثیر پیروی آنان از رژیم غذایی ناسالم می­باشد. این مطالعه با هدف بررسی الگوی غذایی افراد مبتلا به اختلالات چربی خون و نیز وضعیت ابتلا به بیماری­های غیرواگیر در جمعیت مورد بررسی انجام گردید.
روش کار: مطالعه مقطعی روی 300 بیمار مبتلا به اختلالات چربی خون انجام شد. شرکت کنندگان از بین افراد دارای چربی خون مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر الوند به شیوه نمونه گیری چند مرحله­ای انتخاب شدند. داده­ها با استفاده از پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک FFQ جمع آوری گردید. یافته­ها توسط نرم افزارSPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: سه الگوی غذایی شامل الگوی غذایی سالم، ناسالم و میانه یا معمولی در مشارکت کنندگان پژوهش شناسایی شد. بیشتر افراد (66/3 درصد) از الگوی غذایی میانه یا معمولی پیروی می­ کردند. همچنین 85 درصد افراد دارای اضافه وزن و یا چاق بودند. نتایج تحلیل رگرسیون لجستیک نشان داد، الگوی غذایی از ناسالم در مقایسه با الگوی غذایی سالم  احتمال ابتلا به بیماری شخص را 2/27 برابر بیشتر می ­کند. همچنین نشان داد  با افزایش سن احتمال ابتلا به بیماری شخص 1/093 بیشتر می ­شود. همچنین بین الگوی غذایی و سطح تحصیلات ارتباط معنی دار (0/05>P) بود و افراد دارای سطح تحصیلات بالاتر الگوی غذایی سالم ­تری داشتند. در این بررسی ارتباط معنی داری بین سن، وضعیت تأهل افراد و الگوی غذایی آنان ( 0/05< P) مشاهده نگردید.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد افرادی که از الگوی غذایی ناسالم پیروی می­ کنند بیماری­ های غیرواگیر بیشتری دارند. بنابراین به نظر می ­رسد اصلاح الگوی غذایی از طریق آموزش تغذیه مناسب بوده و می­ تواند در پیشگیری از ابتلا به سایر بیماری­ های غیر واگیر در آینده موثر باشد.
متن کامل [PDF 936 kb]   (78 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی
دریافت: 1402/9/11 | پذیرش: 1403/6/19 | انتشار: 1403/6/24

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اپیدمیولوژی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb