دوره 20، شماره 2 - ( دوره 20، شماره 2، تابستان 1403 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 83-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gaeini Z, Alvirdizadeh S, Mirmiran P, Azizi F. The Association between the Consumption of Dairy Products and the Risk of Cardiovascular Disease: Tehran Lipid and Glucose Study. irje 2024; 20 (2) :69-83
URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-7352-fa.html
گائینی زهرا، علیوردی زاده سودا، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. ارتباط بین مصرف محصولات لبنی و خطر بروز بیماری های قلبی-عروقی: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1403; 20 (2) :69-83

URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-7352-fa.html


1- کارشناسی ارشد علوم تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری های غدد درون ریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- دکتری تخصصی تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری های غدد درون ریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، parvin.mirmiran@gmail.com
3- استاد بیماری های داخلی و غدد درون ریز، مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (244 مشاهده)
مقدمه و اهداف: در زمینه ارتباط بین مصرف محصولات لبنی و خطر بروز بیماری­ های قلبی-عروقی هنوز شک و تردید وجود دارد. هدف ما در این مطالعه، تعیین اثرات احتمالی انواع مختلف محصولات لبنی بر بروز بیماری­ های قلبی-عروقی در یک جمعیت بزرگسال ایرانی می ­باشد.
روش­ کار: از میان جمعیت بزرگسال شرکت کننده در مرحله سوم مطالعه قند و لیپید تهران، پس از حذف افرادی که اطلاعات تغذیه ­ای، بیوشیمیایی و تن سنجی کامل نداشتند، یا در ابتدای مطالعه به بیماری قلبی-عروقی مبتلا بودند، 2635 نفر انتخاب شده و تا مرحله ششم مطالعه مورد پیگیری قرار گرفتند. دریافت ­های غذایی در ابتدای مطالعه با استفاده از یک پرسشنامه بسامد خوراک 168 موردی اعتبارسنجی شده ارزیابی گردید. تفاوت معناداری میان ویژگی ­های پایه ­ای شرکت ­کنندگانی که پرسشنامه بسامد خوراک را کامل نکرده بودند و ویژگی ­های کل جمعیت در مرحله سوم مطالعه قند و لیپید تهران، وجود نداشت. خطر بروز بیماری­ های قلبی-عروقی در پایان مطالعه، تعدیل شده برای مخدوش­گرهای احتمالی، در سهک­ های هریک از محصولات لبنی با استفاده از آزمون رگرسیون کاکس تخمین زده شد.
یافته‌ها: طی حدود 10/6 سال پیگیری، 6/5 درصد از شرکت کنندگان به بیماری­ های قلبی-عروقی مبتلا شدند. پس از تعدیل اثر متغیرهای مخدوشگر، بروز بیماری­ های قلبی-عروقی با دریافت لبنیات تام، لبنیات کم­ چرب، لبنیات پرچرب، لبنیات تخمیرشده یا تخمیر نشده، شیر کم ­چرب یا پرچرب، ماست کم­ چرب یا پرچرب، پنیر، پنیر خامه ­ای و بستنی ارتباط معناداری را نشان نداد.
نتیجه‌گیری: با توجه به وجود شواهد گسترده در مطالعات قبلی که بیان­گر عدم وجود ارتباط معنادار میان مصرف محصولات لبنی، فارغ از میزان چربی آن­ها، و خطر بیماری ­های قلبی-عروقی هستند، تجدید نظر در توصیه ­های تغذیه­ ای در زمینه کاهش مصرف لبنیات پرچرب برای پیشگیری از بیماری ­های قلبی-عروقی ضروری به نظر می ­رسد.
متن کامل [PDF 864 kb]   (116 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1403/1/31 | پذیرش: 1403/5/10 | انتشار: 1403/6/24

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اپیدمیولوژی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb