دوره 9، شماره 2 - ( دوره 9، شماره 2، تابستان 1392 1392 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 22-28 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naderi Beni M, Lak R, Jazaeri S, Eftekhar Ardebili H. Prevalence of Malnutrition under Five Years in Chadegan (Area District City) Iran 2011. irje. 2013; 9 (2) :22-28
URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-5064-fa.html
نادری بنی محسن، لک روح اله، جزایری سید ابوالقاسم، افتخار اردبیلی حسن. بررسی شیوع سوء تغذیه در کودکان زیر 5 سال شهرستان چادگان و عوامل مؤثر بر آن، در سال 1390. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1392; 9 (2) :22-28

URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-5064-fa.html


1- کارشناس ارشد MPH، شبکه بهداشت و درمان چادگان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
2- کارشناس مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها، شبکه بهداشت و درمان چادگان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، lak58_2000@yahoo.com
3- استادگروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- استادگروه ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (7752 مشاهده)
مقدمه و اهداف: هدف این تحقیق بررسی شیوع سوء تغذیه در کودکان زیر پنج سال و عوامل مرتبط با آن در شهرستان چادگان، استان اصفهان بوده‌است. روش کار: این مطالعه به‌صورت مقطعی- تحلیلی انجام شد. نمونه‌گیری از همه کودکان زیر پنج سال به روش تصادفی چند مرحله‌ای انجام گردید. جمع‌آوری داده‌ها با پرسشنامه استاندارد شده انجام‌ شد که این اطلاعات از طریق مصاحبه با مادران و اطلاعات پرونده خانوار تکمیل گردید. داده‌های تحقیق وارد نرم‌افزار آماری SPSS و EPI-Info گردید و تجزیه و تحلیل آماری انجام شد.
نتایج: نتایج به‌دست‌آمده نشان می‌دهد که شیوع سوء تغذیه برای شاخص لاغری، کم‌وزنی، کوتاه‌قدی و چاقی به‌ترتیب برابر با 8/17 و 5/34 و 37 و 2/2 درصد است. بین شاخص لاغری با سن کودک، محل سکونت، زمان شروع غذای کمکی، سابقه داشتن بیماری و سابقه بستری کودک و نیز بین شاخص کم‌وزنی با سن و جنسیت کودک، قومیت، محل سکونت، سابقه داشتن بیماری و سابقه بستری کودک و همچنین، بین شاخص کوتاه‌قدی با جنسیت کودک، شغل پدر، تحصیلات مادر، قومیت، محل سکونت و سابقه داشتن بیماری، رابطه معنی‌دار آماری دیده شد ( 05/0 >P ).
 نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد بالا بردن فرهنگ تغذیه صحیح، ارتقاء سواد بهداشتی و توزیع عادلانه امکانات حمایتی و بهداشتی می‌توانند راه گشای مناسبی برای پیشگیری از سوءتغذیه کودکان باشند.
واژه‌های کلیدی: سوء تغذیه، کم‌وزنی، کوتاه‌قدی، لاغری
متن کامل [PDF 1557 kb]   (2079 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۱/۵/۷ | پذیرش: ۱۳۹۱/۱۱/۷ | انتشار: ۱۳۹۲/۷/۱۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تخصصی اپیدمیولوژی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2017 All Rights Reserved | Iranian Journal of Epidemiology

Designed & Developed by : Yektaweb