نادری بنی محسن، لک روح اله، جزایری سید ابوالقاسم، افتخار اردبیلی حسن. بررسی شیوع سوء تغذیه در کودکان زیر 5 سال شهرستان چادگان و عوامل مؤثر بر آن، در سال 1390. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1392; 9 (2) :22-28
URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-5064-fa.html
1- کارشناس ارشد MPH، شبکه بهداشت و درمان چادگان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
2- کارشناس مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریها، شبکه بهداشت و درمان چادگان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، lak58_2000@yahoo.com
3- استادگروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- استادگروه ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده: (15356 مشاهده)
مقدمه و اهداف: هدف این تحقیق بررسی شیوع سوء تغذیه در کودکان زیر پنج سال و عوامل مرتبط با آن در شهرستان چادگان، استان اصفهان بودهاست.
روش کار: این مطالعه بهصورت مقطعی- تحلیلی انجام شد. نمونهگیری از همه کودکان زیر پنج سال به روش تصادفی چند مرحلهای انجام گردید. جمعآوری دادهها با پرسشنامه استاندارد شده انجام شد که این اطلاعات از طریق مصاحبه با مادران و اطلاعات پرونده خانوار تکمیل گردید. دادههای تحقیق وارد نرمافزار آماری SPSS و EPI-Info گردید و تجزیه و تحلیل آماری انجام شد.
نتایج: نتایج بهدستآمده نشان میدهد که شیوع سوء تغذیه برای شاخص لاغری، کموزنی، کوتاهقدی و چاقی بهترتیب برابر با 8/17 و 5/34 و 37 و 2/2 درصد است. بین شاخص لاغری با سن کودک، محل سکونت، زمان شروع غذای کمکی، سابقه داشتن بیماری و سابقه بستری کودک و نیز بین شاخص کموزنی با سن و جنسیت کودک، قومیت، محل سکونت، سابقه داشتن بیماری و سابقه بستری کودک و همچنین، بین شاخص کوتاهقدی با جنسیت کودک، شغل پدر، تحصیلات مادر، قومیت، محل سکونت و سابقه داشتن بیماری، رابطه معنیدار آماری دیده شد ( 05/0 >P ).
نتیجهگیری: به نظر میرسد بالا بردن فرهنگ تغذیه صحیح، ارتقاء سواد بهداشتی و توزیع عادلانه امکانات حمایتی و بهداشتی میتوانند راه گشای مناسبی برای پیشگیری از سوءتغذیه کودکان باشند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1391/5/7 | پذیرش: 1391/11/7 | انتشار: 1392/7/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول